Wat helpt tegen spierpijn in je benen?

Last van erge spierpijn in je benen na het sporten en weet je niet hoe het verholpen kan worden? Wij vertellen je graag meer over wat helpt tegen spierpijn in je benen.

Wat kan ik doen tegen spierpijn in mijn benen?

Er zijn veel tips die helpen tegen de pijn van spierpijn. Deze kunnen gecategoriseerd worden in 2 categorieën, voorzorg en nazorg.

Wat je uit voorzorg kunt doen om zo min mogelijk last te krijgen van spierpijn is om voor en na het sporten een goede warming-up en cooling-down te doen. Dit vermindert de kans dat de spieren te snel belast worden of te snel gaan rusten. Ook is het verstandig om na een trainingssessie even goed wat te eten en te drinken.

Wat je uit nazorg kunt doen is je spieren vooral de tijd geven om te herstellen en daarnaast de bloedsomloop bevorderen. Slapen kan goed helpen tegen spierpijn maar probeer niet heel de tijd stil te zitten. Door in beweging te blijven stimuleer je de bloedsomloop waardoor de spierpijn sneller kan verdwijnen.

Cryotherapie behandeling werkt ook erg goed tegen spierpijn. De extreme koude van een cryo behandeling stimuleert goed de bloedsomloop en zorgt ervoor dat de afvalstoffen beter en sneller worden afgevoerd.

Hoe kan cryotherapie helpen tegen spierpijn in je benen?

Bij Refreeze zijn we gespecialiseerd in cryotherapie. Maar hoe kan cryotherapie helpen tegen spierpijn in je benen? Dat komt doordat de extreme koude behandeling een aantal fysiologische processen in gang zet. Tijdens een cryo behandeling wordt je lichaam blootgesteld aan extreme koude. Hierdoor worden signalen gestuurd naar je hersenen die vervolgens bloed laten pompen naar je organen om deze te beschermen. Daarnaast zorgt de kou dat je spieren extra doorbloeden en de afvalstoffen (melkzuur in je spieren) beter en sneller worden afgevoerd. Het bloed gaat je lichaam op temperatuur houden. Dit proces ken je misschien ook van hoge koorts en het proces bevorderd het herstel van de spieren.

Vragen over Cryotherapie? Of is het nog niet helemaal duidelijk hoe cryotherapie spierpijn kan verhelpen? Wij helpen je graag! Neem vrijblijvend contact op via onze contactpagina.

Wil je cryotherapie uitproberen? Maak een afspraak!

Cryotherapie is een behandeling die steeds vaker wordt afgenomen. Ben jij nu ook benieuwd geworden naar het effect van cryotherapie? Maak dan een afspraak en ervaar het zelf!