Media/Blog

Workshop Wim Hof Methode inclusief ijsbad

❄️EEN ERVARING OM NOOIT TE VERGETEN!❄️
Samen met John Visser, gecertificeerd en bevoegd instructeur, van de Wim Hof methode organiseren wij regelmatig een workshop.
Wat ga je ontdekken in de workshop?
In deze workshop maak je op heldere en duidelijke wijze kennis met de onderbouwing van de Wim Hof Methode. Je oefent met praktische vaardigheden en leert hoe je je eigen lichaam kunt trainen om de kou te weerstaan, hoe je met een eenvoudige ademoefening je gezondheid kan optimaliseren en hoe je een ijzersterke mindset kunt ontwikkelen dankzij de Wim Hof Methode.
Na afloop heb je de kennis en kunde in huis om zelfstandig en op de juiste wijze met de Wim Hof Methode aan de slag te gaan thuis en bij Refreeze tijdens een cryo sessie.
Hoe ziet de middag eruit?
13.00-17.30 uur
– Uitleg en onderbouwing van de Wim Hof Methode, zowel in theorie als praktijk
– Aanleren van de ademhalingsoefening waarmee Wim wetenschappers versteld deed staan
– Beïnvloeding van het autonome zenuwstelsel en immuunsysteem
– Een techniek om verzuring van de spieren tegen te gaan
– Inzet en focus: versterk de mind-body connectie met ijzersterke aandacht
– Persoonlijke toepassing van de methode op jouw situatie
– Afsluiting met een ijsbad (neem je zwemspullen mee!)
Hoe kun je ervoor zorgen dat je erbij bent?
Als je de workshop wilt volgen, stuur dan een bericht naar info@refreeze.nl
Let op: er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. Je inschrijving is definitief na betaling.
Kosten € 95 per persoon
Ook is het mogelijk als je al eerder deze workshop hebt gevolgd alleen aan het ijsbad deel te nemen.
Kosten € 12.50 per persoon
Groetjes, Team Refreeze

 

 

 

 

 

Weekblad Nieuw Ginneken – woensdag 5 fe

 

 

 

 

 

Experienceblog: whole body cryo-behandeling bij Refreeze

 

Heb je last van een verminderde weerstand? Ervaar je vaak stress en vind je het moeilijk om te ontspannen? Heb je blessures of chronische pijn? Ga dan 3 minuten in de cryo cabine staan bij Refreeze in Ulvenhout, waar de temperatuur daalt naar -110 ºC. WAT!? Ja echt! De eeuwenoude koudetherapie als pijnbehandeling werkt ontzettend goed. Voel je herboren, energiek en fitter dan ooit. En het is ook nog eens hartstikke veilig en gezond!

 

3 minuten in -110 ºC

Sinds september 2019 kun je in Ulvenhout bij Refreeze terecht voor een cryo behandeling. Maar wat houdt die hele koudetherapie precies in en wat kun je verwachten bij Refreeze?

Ondanks dat we praten over -110 ºC, krijgen we een zeer warm welkom. Of we het spannend vinden om voor het eerst in een diepvriessauna te stappen? Ja natuurlijk vinden we dat spannend! Gelukkig weet eigenaresse Cristel ons ervan te overtuigen dat er niets geks kan gebeuren, de behandeling hartstikke veilig is en geeft ze ons hele duidelijke instructies. Sommige klanten bezoeken zelfs dagelijks de studio vanwege het geweldige resultaat, wauw!

Bij Refreeze is het klantencontact persoonlijk en professioneel. Cristel vertelt ons uitgebreid over de werking van een whole body cryo en we staan versteld van de voordelen voor het menselijk lichaam. Buiten dat het duidelijk pijn vermindert, herstelt cryotherapie ook nog eens de hormoonbalans, doodt het virussen en bestrijdt het zelfs depressie door vrijgekomen edorfine en serotine! Nadat we de lijst hebben ingevuld voor een gezondheidscheck en onze bloeddruk is gemeten, zijn we er helemaal klaar voor.

Omdat de cabine droog is en op elektriciteit draait, kun je gewoon in je ondergoed de cabine instappen. Je mag ook korte sportkleding of eventueel een bikini aan, zoals in ons geval. Bij Refreeze krijg je nog een aantal extra accessoires, zoals pantoffels in je maat, een hoofdband, handschoenen en een mondkapje ter bescherming tegen de koude lucht. Nadat we ons hebben omgekleed, lopen we samen met Cristel de instructies nog een keer door.

Héél erg koud

Het is tijd om de eerste cabine in te stappen. In deze cabine is het -60 ºC. We blijven hier 30 seconden staan, om vervolgens de deur te openen naar de tweede cabine. In deze cabine is het -110 ºC en geloof me, dat voel je! Het is voornamelijk héél, héél erg koud en je lichaam krijg hier een oplawaai waardoor alles in gang wordt gezet. We ademen rustig, bewegen een beetje en voor we het weten is de tijd al weer om!

Wanneer we de cabine uitkomen vangt Cristel ons op. We praten over onze ervaringen, het is echt een hele experience in positieve zin. De drie minuten zijn behoorlijk intens, maar niet ondraaglijk. Als je rustig blijft ademen en een beetje blijft bewegen is het prima te doen. Het feit dat er altijd iemand bij de cabine staat geeft een veilig gevoel.

Het gegeven dat je lichaam echt iets overwonnen heeft in die drie minuten gaat al snel door me heen. Ik voel me opgewekt, energiek en ik heb echt een boost gekregen. Stel je voor wat het met je doet als je dit vaker doet, ik ben verkocht!