Wil jij je weerstand verhogen?

Geef je weerstand een boost met cryotherapie!

Je weerstand is belangrijk omdat het je lichaam beschermt tegen de negatieve invloeden van buitenaf en het zorgt ervoor dat je niet ziek wordt. Hoe sterk je weerstand is hangt af van je immuunsysteem. Je immuunsysteem bestaat uit je witte bloedlichaampjes en je antistoffen. Deze gaan de strijd aan met de bacteriën en virussen die je lichaam aanvallen. Hoe beter je immuunsysteem werkt des te beter je beschermt bent tegen bijvoorbeeld de griep en verkoudheid.

Oorzaken van een lage weerstand

Heb je een lage weerstand? Dan kan dat vele oorzaken hebben. Stress, slaapgebrek, een ongezonde levensstijl of te weinig beweging kunnen daarvoor zorgen. Cryotherapie of koudetherapie waarbij je je lichaam blootstelt aan extreme kou heeft vele voordelen. Je immuunsysteem krijgt een enorme boost waardoor je weerstand omhoog gaat. Hierdoor krijgen virussen minder snel de kans om je lichaam aan te vallen. Door een recent onderzoek is aangetoond dat cryotherapie de concentraties IL-6 in het bloed verlaagt, dit zorgt voor een ontstekingsremmend effect.

Hoe werkt de cryo behandeling?

Bij een whole body cryo-behandeling verblijf je gedurende maximaal 3 minuten in een kamer waar de temperatuur tot -110 graden Celsius wordt gebracht. Deze intense kou zet een aantal fysiologische processen in het lichaam in gang.

Cryotherapie is een manier om op een natuurlijke wijze de lichaamseigen mogelijkheden tot genezing te stimuleren. Het menselijk lichaam heeft een wonderbaarlijke intelligentie en kracht. Het is in staat om heel veel op te lossen zonder hulp van buitenaf. De prikkel van –110 graden Celsius zet het lichaam op scherp.

  • Tijdens een cryo behandeling geven de koude receptoren in de huid (zenuwuiteinden) alarmsignalen aan de hersenen om bloed naar de romp te sturen om zo de lichaamstemperatuur te behouden en de organen te beschermen. De bloedtemperatuur stijgt tot wel 40 graden, de koortsachtige temperatuur bestrijdt effectief virussen en bacteriën in ons bloed net als bij griep.
  • De inwendige organen verrijken het bloed met zuurstof, enzymen en voedingsstoffen.
  • Cryotherapie verhoogt de hoeveelheid witte bloedcellen, wat het immuunsysteem een boost geeft en ontstekingen vermindert.
  • Het zuurstofgehalte in het bloed stijgt, daardoor herstelt beschadigd weefsel sneller.
  • De productie van collageen gaat omhoog en zorgt dat de elasticiteit in de huid toeneemt.

Zo helpt cryotherapie zeker bij het verhogen van de weerstand. En nu in deze tijd is dit juist zo belangrijk! Om het immuunsysteem te boosten en weerstand te verhogen is het dan ook te adviseren om meerdere cryotherapie behandelingen te nemen.