Hoe blijf je gezond en fit?

Gezond zijn is een van de belangrijkste dingen in het leven. Het is cruciaal om goed te leven zodat je fit bent en lekker in je vel zit. Veel mensen vinden het lastig om gezonder te leven omdat ze het druk hebben met hun werk en kinderen. Fitter worden hoeft echter niet veel extra tijd te kosten als je het handig aanpakt. In deze blog geven wij je een aantal tips om gezonder te gaan leven.

Tips om gezond en fit te blijven

1. Beweeg elke dag
Dat bewegen goed is voor de gezondheid is bij iedereen wel bekend. Zo zorgt beweging voor minder stress, betere slaap en is het goed voor de bloeddruk en cholesterol. Voor veel mensen is het lastig om extra beweging in hun drukke schema te plannen, maar extra beweging inplannen hoeft helemaal niet lastig te zijn. Zo kun je ervoor kiezen om naar het werk te lopen of fietsen, een mooie avondwandeling te maken of de auto te laten staan als je boodschappen gaat doen.

2. Zorg voor voldoende slaap
Slaap is belangrijk om je hersenen gezond te houden. Het gaat hierbij niet alleen om de hoeveelheid slaap die een persoon krijgt maar ook om de slaapkwaliteit. Er zijn verschillende manieren om je slaapkwaliteit te verbeteren. Een regelmatig slaappatroon zorgt er bijvoorbeeld voor dat je makkelijker in slaap valt. Ga daarom zoveel mogelijk op dezelfde tijd naar bed en sta op dezelfde tijd op.

3. Eet gezond
Om goed voor je zelf te zorgen is goede voeding belangrijk.Ten slotte wordt gezond eten minder saai door te variëren in de maaltijden die je eet.

4. Drink voldoende
Vocht is belangrijk bij het transport van voedingsstoffen door het lichaam. Daarom is het belangrijk om gedurende dag genoeg vocht binnen te krijgen. Het meeste vocht krijgen we binnen doormiddel van drinken, maar we krijgen ook vocht binnen door het eten van voedsel.

5. Stel je lichaam aan temperatuurswisselingen bloot
Variatie in de temperatuur is gezond voor het lichaam. Door een temperatuurswisseling train je de bloedvaten in koude en warme situaties. Deze variatie van temperatuur kan je creëren in een warme omgeving zoals de sauna. Maar variatie in temperatuur kun je ook creëren in een koude omgeving zoals een cryo cabine, ijsbad of een koude douche.

Wil je meer te weten komen over cryotherapie?
Bel ons vrijblijvend op naar 06-28804073 en vraag naar alle mogelijkheden. Of neem gratis contact op via het contactformulier.