Koude behandeling

Men neemt steeds vaker een koude behandeling. Dat komt doordat steeds duidelijker wordt wat koudetherapie voor gunstige effecten heeft op het lichaam. Maar wat zijn deze effecten en hoe zorgt een koude behandeling hier dan voor? Daar zullen wij het op deze pagina over hebben.

Koudetherapie bij Refreeze

Bij Refreeze in Ulvenhout hebben wij een whole body behandeling. De naam zegt het al, bij onze behandeling ga je met je volledige lichaam in een koude cabine staan. Doordat je met je volledige lichaam wordt blootgesteld aan de extreme koude wordt het lichaam op scherp gezet. Dat komt doordat de zenuwreceptoren in de huid de kou opvatten als een soort virus of griep. Zodra de receptoren de extreme koude opmerken sturen ze een alarmsignaal naar het brein. Deze zorgt dat het bloed zich gaat verwarmen om je organen te beschermen tegen de lage temperaturen.

Maak een afspraak

Hoe werkt koude cabine therapie?

De whole body behandeling verloopt als volgt: Je start in de eerste ruimte met de behandeling. Deze ruimte wordt voor een halve minuut tot -60 graden Celsius gebracht. Hierna stap je door een tussenruimte naar de hoofdcabine. In deze cabine wordt voor tweeëneenhalve minuut een temperatuur bereikt van -110 graden Celsius. Nadat je in deze cabine hebt gestaan is de behandeling voorbij. Binnen drie minuten kan je al herboren voelen.

Hoe stimuleert kou therapie?

Zoals hierboven gemeld, gaat het lichaam zich verwarmen als het in contact komt met de extreme koude. De bloedtemperatuur stijgt naar 40 graden net als bij een koorts waardoor het lichaam direct griep of een virus in het bloed bestrijdt. Hierdoor treden de volgende natuurlijke effecten op:
• De inwendige organen verrijken het bloed met voedingstoffen, zuurstof en enzymen.
• Doordat er meer zuurstof in het bloed aanwezig is, wordt het herstel van beschadigd weefsel versnelt.
• Je immuunsysteem krijgt een boost doordat het aantal witte bloedcellen verhoogt, dit vermindert ontstekingen.
• Je collageen (belangrijk eiwit) gehalte stijgt waardoor je een soepelere huid krijgt, dit vermindert rimpels.

Onze koude behandeling voor jezelf ervaren? Maak een afspraak!

Ben je benieuwd geraakt naar de kracht van koude therapie? Ervaar het voor jezelf en kom er achter of kou therapie ook iets voor jou is. Maak een afspraak via onze afspraak maken pagina.

Maak een afspraak