Cryo Breda

Cryotherapie is tegenwoordig een steeds meer gebruikte behandeling om jezelf een boost te geven, pijn van bijvoorbeeld blessures te verminderen en om je in het algemeen beter te laten voelen. Je hoort steeds vaker dat mensen een cryo behandeling nemen. Maar waar kan je een cryo behandeling boeken in Breda? En welke behandeling is er?

Cryotherapie Breda

Waar kan je terecht voor een goede cryo behandeling in Breda? Voor cryotherapie in Breda kan je terecht bij Refreeze in Ulvenhout. Wij zorgen dat je de beste cryo behandeling nabij Breda krijgt waardoor je jezelf gegarandeerd beter voelt. Wij zijn gespecialiseerd in whole body cryotherapie. Tijdens een whole body behandeling sta je met je volledige lichaam in onze cryo cabine voor maximaal 3 minuten. Hierbij zullen een aantal fysiologische processen in gang worden gezet.

Cryotherapie kan ook helpen tegen huidproblemen en daarnaast is het een minder pijnlijke behandeling met effectief en zichtbaar resultaat.

Wilt u een afspraak maken? Dat kan!

Wat gebeurt er precies met je lichaam tijdens een whole body behandeling?

Je zal eerst in een cabine stappen die tot -60 graden celsius wordt gebracht. Hier verblijf je 30 seconden. Vervolgens ga je naar de volgende cabine waar je maximaal 2,5 minuut in zal staan. In de drie minuten zal de temperatuur van de cabine naar -110 graden celcius worden gebracht. Dit zorgt ervoor dat je lichaam op scherp wordt gezet. De koude receptoren in de huid (zenuwuiteinden) sturen alarmsignalen aan de hersenen om het bloed naar de romp te sturen om de lichaamstemperatuur te behouden en de organen te beschermen. De bloedtemperatuur stijgt tot wel 40 graden, de koortsachtige temperatuur bestrijdt effectief virussen en bacteriën in ons bloed net als wat bij bijvoorbeeld bij griep kan gebeuren.

Cryo behandeling Breda

Bij Refreeze zorgen we voor een duidelijke en fijne ervaring met cryotherapie. We maken duidelijk hoe het werkt, wat er precies gaat gebeuren en zorgen dat jij bij ons als geen ander cryotherapie in Breda kunt ervaren.

Bij standaard cryotherapie behandelingen wordt er tijdens de behandeling focus gelegd op specifieke pijnpunten zoals bijvoorbeeld met een blessure in de kuitspier. Tijdens een sessie wordt dan specifiek de kuitspier behandelt om daar de pijn te verlichten. De whole body cryo behandeling in Breda zorgt voor eenzelfde effect maar stimuleert ook door de rest van het lichaam. Waardoor je na een whole body sessie eenzelfde effect krijgt voor de blessure maar ook de rest van je lichaam en je immuunsysteem een boost krijgt.

Wil je meer weten over cryotherapie?

Wil je meer weten over cryotherapie of over onze behandelingen? Dan kun je altijd vrijblijvend contact opnemen via de contact pagina. Dan proberen wij zo snel mogelijk alle vragen te beantwoorden.