5 Blessures die te voorkomen zijn

Je hebt nog spierpijn of voelt een klein pijntje, maar gaat toch trainen voor de volgende voetbalwedstrijd, marathon of andere sport. Natuurlijk kan het zijn dat het vanzelf over gaat en goed komt, maar soms is het toch verstandig om er goed op te letten. Onderstaand de 5 blessures die jij kan voorkomen door er goed op te letten en een tip over cryotherapie en hoe dat jou kan helpen

 1. Verzwikte enkel, vaak door een harde of ongelijke ondergrond
  Je kent het wel. Je bent aan het sporten en je rent, maar je stapt net verkeerd. Je enkel verzwikt. Door een goede behandeling vooraf van jou enkel is deze sterker en kan je verzwikken voorkomen.
 2. Knieblessure, door overbelasting of te intensief trainen
  Een knie en een blessure zijn hele vervelende combinaties. Door te veel te trainen overbelast je jouw knie en is een blessure snel op te lopen. Je kan minder sporten, waardoor dit gevaar minder snel op de loer ligt. Natuurlijk is het goed intapen of je kniebanden versterken goed om dit te voorkomen
 3. Slijmbeursontsteking, vaak langdurig
  De slijmbeurs, ook wel bekend als de stootkussentjes rondom de gewrichten. Als hier een ontsteking ontstaat dan kan je er lang last van hebben. Deze ontsteking is te voorkomen door hierop in te spelen. Bijvoorbeeld cryotherapie helpt je hierbij.
 4. Rugklachten, door een verkeerde houding of acuut
  Zit je lekker languit op je stoel of in de bank thuis of op je werk? Langdurig niet goed zitten is niet goed voor je rug. Goed zitten blijft de beste remedie, al zijn er tips om dit te voorkomen. Zie onderaan deze pagina
 5. Hamstringblessure, bij explosieve sporten zoals voetbal of atletiek
  Voetbal je of doe je aan atletiek? Dan herken je wel de hamstringblessure. Je hamstring kan je versterken op diverse manieren. Door het te trainen of door cryotherapie.

 

Hoe helpt Cryo bij het voorkomen van blessure?
Het is niet voor niets dat sporters als Rico Verhoeven en Cristiano Ronaldo ook gebruik maken van cryotherapie in hun trainingsprogramma. Het helpt namelijk bij het voorkomen van blessures en het helpt bij het revalideren.

Cryo is een koudetherapie. Je kan het zien als een sauna, maar dan maakt het je lichaam koud in plaats van warm. Doordat je het koud krijgt, zorgt je immuunsysteem voor een boost. En dit zorgt dan weer voor extra zuurstof dat in je spieren terechtkomt. Hiermee worden de spieren sterker en minder vatbaar voor blessures. En dit is binnen 3 minuten al gepiept.

Wil je meer te weten komen over cryotherapie bij sporters?
Bel ons vrijblijvend op naar 06-28804073 en vraag naar alle mogelijkheden. Of neem gratis contact op via het contactformulier.